@wrk

@wrk hjÀlper mÀnniskor och organisationer till bÀttre introduktioner. Om man Àr ny i Sverige eller för första gÄngen gÄr till jobbet som ung vuxen vet man inte vad som förvÀntas. Det samma gÀller nÀr du för första gÄngen blir hyresgÀst. För att undvika onödiga kulturkrockar och kostnader sÄ har vi tillsammans med arbetsgivare, gymnasieskolor, branschorganisationer, fastighetsÀgare och bostadsbolag har vi sedan 2015 utvecklat en pedagogisk app med teori och test i ett som gör det lÀtt att göra rÀtt frÄn början.

Vi har ocksÄ tillsammans med kommuner, kommunala bolag och arbetsgivare tagit fram en enkel, interaktiv introduktion som innehÄller de absolut viktigaste spelreglerna som gÀller pÄ jobbet som Àr perfekt för att förbereda unga pÄ kommunala feriejobb, sommarjobb eller första praktikplatsen. Det ska vara lÀtt att göra rÀtt.

TILLV Samarbete RGB Lila

Nya Arenor med finansiering frÄn TillvÀxtverket

Med finansiering frĂ„n TillvĂ€xtverket genomför @wrk projektet Nya Arenor i Arvika och Eda. Projektet startade i slutet av 2018 och pĂ„gĂ„r fram till Ă„rsskiftet 2020. Vi genomför insatser som leder till att förbĂ€ttra utrikesföddas förutsĂ€ttningar att nĂ€rma sig arbetsmarknaden. Genom starkare nĂ€tverk, nya arenor att möta nĂ€ringslivet pĂ„ och fĂ„ nya kontaktytor pĂ„ arbetsmarknaden ökar chansen att fĂ„ ett jobb.

Projektet genomförs tillsammans med Arvika och Eda kommun, Liveside Event, Företagarna i Arvika, Tigbro, Sommavik m flera. 

EUlogo_c_RGB

Klimatsmart app med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden

I appen finns totalt 75 frÄgor fördelade pÄ ett antal kategorier, allt för att undvika kulturkrockar och minska kostnader. Testet kan anvÀndas i samband med boendeintroduktioner, boskolor eller pÄ gymnasie- och samhÀllsinformation.
Med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden har vi utvecklat miljödelen av vĂ„r app för de som Ă€r nya som hyrsgĂ€ster. 

EUES
leader

Closer To Job

@wrk har beviljats finansiering pĂ„ nĂ€rmare 1.3 Mkr av Leader för att genomföra projektet Closer To Job tillsammans med Grums, Forshaga, Hammarö, Kil och Karlstads kommun. Av finansieringen kommer 865 482 SEK frĂ„n Regional- och socialfondsprogrammet för Lokalt ledd utveckling 2014-2020 och 424 590 SEK frĂ„n Leader NĂ€rheten.

@wrk vill bidra med kunskap, erfarenheter och verktyg för att tillsammans med kommunerna göra ungdomar och utrikes födda mer anstĂ€llningsbara, bl a genom att jobba tillsammans med det lokala nĂ€rings- och föreningslivet. Det Ă€r centrala komponenter för att hjĂ€lpa mĂ€nniskor in pĂ„ arbetsmarknaden och vi vet att ungdomar och andra som tidigare inte jobbat behöver trĂ€ning och utbildning för hur det vanligen fungerar i arbetslivet. 

Projektet har en egen sida, closertojob.eu och finns pĂ„ Facebook. Följ oss gĂ€rna dĂ€r! facebook.com/closertojobï»ż

logo_kstad
logo_edakommun-logo
logo_boab-logo
logo_foretag-logotyp
logo_arvika-logotyp
logo_stiftelsen
logo_liveside
logo_HGF
logo_varmtsm

@wrk AB
Besöksadress: Kokerigatan 3, 671 60 Arvika
Postadress: c/o Karlstads BusinessCenter
Box 2050, 650 02 Karlstad
E-post: [email protected]

Innehar F-skatt
Organisationsnummer: 559030-0496

6

Copyright © @wrk 2021